Acai får du kjøpt som frossen pulp på større butikker, eller som acaipulver på helsekost. Begge deler gir smoothien en nydelig lilla farge i tillegg til å være stappfull av antioksidanter.
Acai er et lilla bær som vokser vilt i Brasil, og som ofte er å finne på menyen i smoothie-barer. Men det er ingen grunn til at du ikke kan lage dette selv hjemme. Pulveret er det enkleste å bruke, den frosne pulpen gir ofte litt søl på fingre og kjøkkenbenk når den skal åpnes.
For å få rett konsistens på Acai Bowl'en må du nesten bare prøve deg fram med rett mengde mandelmelk (eller annen plantebasert drikke). Det kommer an på hvordan blenderen din er og hvor stor avokadoen og dadlene er. Du vil at det skal være en tykk smoothie, slik at du kan spise den med skje.
TIPS! Blir acai bowlen din for tynn kan du ha i mer havregryn eller grønnsaker som for eksempel squash, spinat eller blomkål.
På toppen er det ekstra godt med mandelsmør og kakao-nibs, sammen med andre frø og kjerner du finner i kjøkkenskapet. Ulike teksturer og farger gjør prikken over i’en.
INGREDIENSER
1/2 (frossen) avokado
2 dadler (uten stein)
3 ss havregryn
1 ss acaipulver
ca 2 dl mandelmelk
TOPPING
1 ss mandelsmør
1 ss chiafrø
1 ts gojibær
1 ss kakaonibs
1 ts tranebær/rosiner
1 ss kokosflak
1 ts gresskarkjerner
SLIK GJØR DU:
Kjør alle ingrediensene til acaibowlen i en kraftig blender. Juster med mengde melk for å få passe konsistens.
Hell over i en skål og strø toppingen over. Nyt!
Har du ikke avokado i fryseren kan du bruke frossen banan i steden for dadler, eller tilsette et par isbiter om du vil ha det skikkelig kaldt.