Acai Bowl

Acai Bowl


2 minutter å lese

Listen to article
Audio generated by DropInBlog's Blog Voice AI™ may have slight pronunciation nuances. Learn more
Dette er en av våre favorittoppskrifter på Acai Bowl. Vi har fått dele den fra den inspirerende matbloggen Kvardagsmat. Dette er en superdigg frokost som gir dagen en skikkelig kick-start. 

Acai får du kjøpt som frossen pulp på større butikker, eller som acaipulver på helsekost. Begge deler gir smoothien en nydelig lilla farge i tillegg til å være stappfull av antioksidanter.

Acai er et lilla bær som vokser vilt i Brasil, og som ofte er å finne på menyen i smoothie-barer. Men det er ingen grunn til at du ikke kan lage dette selv hjemme. Pulveret er det enkleste å bruke, den frosne pulpen gir ofte litt søl på fingre og kjøkkenbenk når den skal åpnes.

For å få rett konsistens på Acai Bowl'en må du nesten bare prøve deg fram med rett mengde mandelmelk (eller annen plantebasert drikke). Det kommer an på hvordan blenderen din er og hvor stor avokadoen og dadlene er. Du vil at det skal være en tykk smoothie, slik at du kan spise den med skje.

TIPS! Blir acai bowlen din for tynn kan du ha i mer havregryn eller grønnsaker som for eksempel squash, spinat eller blomkål.

På toppen er det ekstra godt med mandelsmør og kakao-nibs, sammen med andre frø og kjerner du finner i kjøkkenskapet. Ulike teksturer og farger gjør prikken over i’en.

ACAIBOWL MED MANDELSMØR

INGREDIENSER

1/2 (frossen) avokado

2 dadler (uten stein)

3 ss havregryn

1 ss acaipulver

ca 2 dl mandelmelk

TOPPING

1 ss mandelsmør

1 ss chiafrø

1 ts gojibær

1 ss kakaonibs

1 ts tranebær/rosiner

1 ss kokosflak

1 ts gresskarkjerner

SLIK GJØR DU:

Kjør alle ingrediensene til acaibowlen i en kraftig blender. Juster med mengde melk for å få passe konsistens.

Hell over i en skål og strø toppingen over. Nyt!

Har du ikke avokado i fryseren kan du bruke frossen banan i steden for dadler, eller tilsette et par isbiter om du vil ha det skikkelig kaldt.

« Tilbake til bloggen