Hva er bedre enn å varme seg opp i mørket med krydrede cookies og en golden milk eller kakao?
Denne oppskriften er
RAW - VEGAN - AYURVEDISK
Høstens gullcookies
Du trenger:
1 kopp cashewnøtter
1 kopp havregryn
5 saftige dadler ( uten sten)
1 ss kokossukker/ eller din favoritt
1/2 vaniljestang; eller 1/2 ts vaniljeekstrakt
1/4 ts havsalt
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/3 ts ingefær
( om du ikke har noe krydder i skapene dine, kan du bruke 2 ts med chai te)
Disse cookiene har ganske mye futt i seg, så om du ønsker en mildere variant, bruk litt mindre kanel og infegær. Og hallo, vi lager cookies, smak på deigen og avgjør selv! Jeg elsker fenikkel, så jeg pleier alltid å tilsette litt av det også. Finn din uslåelige kombo !
Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene; cashews, havegryn, kokossukker, dadler, vanilje, salt og krydder i en blender. Kjør til smooth tekstur, som en kakedeig.
Form til små runde kuler, legg på et lite brett som du får plass til i kjøleskapet eller fryseren din. Evt utenfor døren din, det er jo så kaldt nå !
Press så de runde kulene flate ved å bruke ett kjøkkenglass eller kjevle i form av en vinflaske.
Settes i kjøleskap, fryser eller på trappa i ca 20 min.
Tips og triks
Du kan bruke mandelmel istedenfor havregryn om du ønsker.
Jeg digger havregryn og elsker at vi produserer så fantastisk kvalitet i Norge. Yay #lokalt !
Du kan lage ditt eget mandelmel, om du ikke vil bruke havregryn. Kjør mandler i en kjøkkenmaskin, ca 1 minutt.
Hvis du vil juice opp dadlene dine, kok opp litt vann, og hell det over dadlene. Disse kan ligge og trekke i 5-10 min !
RAW
Ingen varme trengs, kun rå ingredienser og et kjøleskap !
VEGAN
Plant powered !
AYURVEDIC
- det søte balanserer Vata
- det krydrede balanserer Kapha
- den fete balanserer Pitta
Kaya Carretta